Strazbur (Evropski Parlament), 19.01.2010. Uprkos dobrom izlaganju u svojoj raspravi, Komesar-Odrednik za unutrašnje poslove, Cecilia Malmstrӧm, ostaje nejasna po pitanju unutrašnje bezbednosti i terorizma - ključni aspekti njenog portfolija.
Ovo je sud potpredsednika EPP-grupe Manfred Vebera (CSU) i Simon Busuttila (PN), EEP koordinatora Komiteta za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove, nakon današnjeg saslušanja ispred članova Evropskog Parlamenta.
Read more: Rasprava Komesara: G-dja Malstrom govorila nejasno po pitanju bezbednosti I ilegalnih imigracija

Sastanak Evropske policijske unije (EPU)

Beograd 24.septebar 2009. Predsednik Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljko Mijailović sa saradnicima, učestvovao je na sastanku Evropske policijske unije (EPU), koji je održan u dvorani "Žan Mone" u Luksemburgu. Sastanku su prisustvovali predstavnici pedesetak evropskih policija, tokom kojeg se razgovaralo o aktuelnim problemima bezbednosti, kao što je učešće privatnog obezbeđenja u čuvanju državnih institucija i privatnim zatvorima, koji u nekim državama postaju praksa.

Read more: Sastanak Evropske policijske unije (EPU)

Policijski sindikat Srbije među najznačajnijim evropskim sindikatima policije

Beograd, 08. 07. 2008. - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović predvodio je delegaciju koja je prisustvovala sastanku Upravnog odbora Evropske policijske unije (EPU) koji je  održan 04. i 05. jula u Beču.

Sastanku je prisustvovalo 10, od ukupno 11 članova predsedništva.

Read more: Policijski sindikat Srbije među najznačajnijim evropskim sindikatima policije

Beograd, 14.maj 2009.godine - Predsednik Evrpopske policijske unije (EPU), gosp.Hermann Feiner najavio posetu Policijskom sindikatu Srbije i dolazak u Beograd.

U pismu upućenom Veljku Mijailoviću, predsedniku Policijskog sindikata Srbije, gosp.Feiner ga obaveštava da je od oktobra 2008. EPU enormno narastao i kroz svoje članice-organizacije objedinjava više od 300.000 policijskih službenika širom Evrope, te kao strukovno policijsko udruženje žele dalje jačanje saradnje sa zvaničnim članstvom Policijskog sindikata Srbije.

Read more: Predsednik Evrpopske policijske unije (EPU) najavio posetu Policijskom sindikatu Srbije

Sindikat policije Hrvatske u poseti Policijskom sindikatu Srbije

Formira se regionalna asocijacija policijskih sindikata

Države bivše Jugoslavije mogu jedna drugoj da pruže značajna iskustva

Beograd, 16.11.2008. – Četvoročlana delegacija Sindikata policije Hrvatske, predvođena predsednikom Dubravkom Jagićem, boravila je u Beogradu, u dvodnevnoj poseti kolegama iz Policijskog sindikata Srbije.

Cilj posete bila je razmena iskustava u obezbeđivanju prava policajaca, a od posebnog značaja za Policijski sindikat Srbije bila je prezentacija iskustva kolektivnog pregovaranja kolega iz Hrvatske, koji su sa svojim poslodavcem još pre 3 godine potpisali Kolektivni ugovor.

Na zajedničkom sastanku rukovodstva dva sindikata zaključeno je da je neophodna bolja komunikacija između relevantnih policijskih sindikata država bivše Jugoslavije.

Read more: Sindikat policije Hrvatske u poseti Policijskom sindikatu Srbije

Page 1 of 2