Policijski sindikat Srbije među najznačajnijim evropskim sindikatima policije

Policijski sindikat Srbije među najznačajnijim evropskim

sindikatima policije

Beograd, 08. 07. 2008. - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović predvodio je delegaciju koja je prisustvovala sastanku Upravnog odbora Evropske policijske unije (EPU) koji je  održan 04. i 05. jula u Beču.

Sastanku je prisustvovalo 10, od ukupno 11 članova predsedništva. Predsednici najbrojinijih policijskih sindikata iz Belgije, Holandije, Nemačke i Austrije iskoristili su priliku da predsedniku Policijskog sindikata Srbije uruče poziv za članstvo u Evropskoj policijskoj uniji i poziv za učestvovanje i izlaganje na Kongresu o bezbednosti u Evropi, koji će se održati u Leeds-u u Velikoj Britaniji od 22. do 25. oktobra.

Na sastanku predsedništva Evropske policijske unije, najviše vremena je posvećeno  stanju u policiji Republike Srbije, a posebno je izrečena podrška i solidarnost sa predsednikom Policijskog sindikata Srbije kome je nakon iznošenja istine o položaju policajaca uručen otkaz.

„Poziv da prisustvujemo sastanku najviših funkcionera Evropske policijske unije predstavlja značajno priznanje za našu organizaciju, ali i za MUP Republike Srbije. Posebno nam je drago što su naše evropske kolege iskazale veliko interesovanje za položaj policajaca i radnika MUP-a u Srbiji. Dobili smo obećanje da će Evropska policijska unija učiniti sve da se poboljšanja odnos Vlada u zemljama Evropske unije prema našoj zemlji i MUP-u Republike Srbije,“

„Kao konkretan vid podrške Srbiji i našem sindikatu Evropska policijska unija ponudila je Policijskom sindikatu Srbije da bude domaćin Međunarodne konferencije o bezbednosti“.

Predsednik PSS

Veljko  Mijailović.