SAOPŠTENJE

Bliži ce 11. februar. Vlast i ministar Stefanović pokazuju nervozu, jer ne znaju kako da odgovore na legitimne zahteve policajaca, pa oprobanim gebelsovskim metodama pokušavaju blaćenjem preko medija da zaustave našu borbu za bolje sutra i bolju budućnost policajaca.

A svi zahtevi Policijskog sindikata Srbije su isti. Zahtevamo 20 000 dinara socijalne pomoći koju je obećao premijer Vučić, vraćanje dnevnica na normalu na oko 1 800 dinara, zaštitu kolega ranjenih na Kosovu i Metohiji i na intervencijama, adekvatnu kaznenu politiku, smanjenje korupcije, a pre svega poštovanje zakona i dogovora od strane Vlade PC.

Predsednik Vlade PC je 01.12.2015. godine na zvaničnom sastanku dogovorio, obećao, dao reč za pomoć policiji. Još uvek nije održao svoju reč.

Ministri, državni tužilac, Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, su 03.09.2014. godine na sastanku dogovorili poboljšanje zakonske zaštite radnika MUP-a. Još uvek nisu održali svoju reč.

Smanjena plata, ukinuta socijalna pomoć, smanjene dnevnice, analiza rizika, nepotizam, stranački kadrovi... Čovek bi mogao pomisliti da neko namerno želi da uništi MUP kao i Vojsku Srbije. Plaše policiju Sorošima, Rokfelerovima, Morganima, umesto da se plaše gneva policajaca koji su obespravljeni, a žele samo ono na šta imaju pravo.

Srbija je upravo to, zemlja obespravljenih. Zemlja lažne vladavine prava. Država bez zakona. Rijaliti. Cirkus.

11.02.2017. godine u 12 časova ispred Vlade PC u Beogradu - da tražimo pravdu, poštenje i da zakon bude isti za sve.

Oni će do tada nastaviti da preko režimskih, stranačkih glasila koje oni zovu mediji, pljuju, vređaju i izmišljaju, da napadaju PSS. Ali istinu ne mogu da sakruju, smanjene plate i penzije, povećana cena struja, poreza, akciza, kurs evra ide gore, kradu na struji, gorivu, imamo najmanje plate, a najveće troškove života, obrazovanje na začelju civilizovanog sveta, zdravstvo najgore u Evropi... Rukovodstvo MUP ima jasan zadatak da sabotira našu borbu. Zadatak je jasan: sprečiti skup 11. februara ispred Vlade PC i preplašiti članove PSS-a po svaku cenu. Nismo se predavali ni pred većom silom od njih, pa nećemo ni sada.

11.02.2017. godine u 12 ispred Vlade PC. Dođi i glasno reci: ovde nešto debelo ne valja. Čemu nam služe zakoni? Gladni smo pravde!

U Beogradu, 06.02.2017. godine

Vaš Policijski sindikat Srbije