11 GODINA POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE

Ovaj rođendan proslavljamo radno, u nastavku borbe za ostvarivanje prava radnika našeg ministarstva kao i za veću bezbednost svih građana Srbije. Borbu koju su nam u prethodnom periodu obeležili protesti, medijski istupi, saopštenja ali i oni manje vidljivi ali isto tako važni segmenti sindikalne akcije.

Mesta slavlju nema. Plate smanjene, dnevnice skoro nepostojece, biraju se najgori na visoka radna mesta, oprema i vozila nedostaju.

Ponosni smo na sve članove i simpatizere PSS-a. Danas je stvar lične hrabrosti, istinoljubivosti u ocehaja za pravdu biti član našeg sindikata kada otvoreno poslodavcu govorimo gde sve greši u svom radu, a greši mnogo.

Nikada nismo bili poniženiji kao profesionalci nego sada. Nikada MUP nije bio ovoliko politički obojen, gde glavnu reč vode nestručni kadrovi. U ministarstvu nema onih koji žele da razgovaraju argumentovano, dostojanstveno, u cilju prosperiteta službe i bezbednosti građana već je MUP postao privatna svojina sa gazdom Stefanovićem na čelu.

Zato PSS od septembra najavljuje intenzivne sindikalne poteze usmerene na poboljšanje položaja radnika MUP-a i na povećanje bezbednosti građana. Verujemo da ćemo u tim akcijama svi zajedno učestvovati jer jedino tako se možemo nadati sveopštem boljitku.

Prijatelji hvala Vam. Zbog Vas smo tu.

Uvek za narod, uvek uz narod.

U Beogradu, 03.08.2017. godine
UPRAVNI ODBOR POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE