Megatrend + MI6 = Šta mislite?

MENJA SE ZAKON O POLICIJI

MUP hoće da izmeni i dopuni Zakon o policiji pa je za saglasnost pozvao neke svoje sindikate, one njima podobne koji neće da se bune već da se apsolutno slože sa MUP-om. Uostalom, oni MUP-u veruju (24.08.2017.), saglasni su bili sa otpuštanjem radnika na analizi rizika (04.12.2015.) podržali su smanjenje plate i dnevnica (25.10.2014.), dali saglasnost za ukidanje putnih troškova (21.09.2016.)... Zbog svoje apsolutne podrške MUP-u rukovodioci tih sindikata su zamenik načelnika PU, zamenik načelnika u Žandarmeriji, komandiri Policijskih stanica, bili su i atašei u našim Ambasadama, zaposlili su sve svoje bliže i dalje u MUP-u, imaju plate preko 100.000,00 dinara. I sad verovati da će se oni boriti protiv MUP-a a za dobrobit kolega, pa to je čist mazohizam. Ali što je radnicima gore, to je tim sindikatima i MUP-u bolje.  Amadeo Watkins 790x444

Policijski sindikat Srbije nije pozvan, iako je po Zakonu o radu, PKU za policijske službenike, PKU za državne organe, Zakonu o policiji; morao biti pozvan - ipak nije. Pa ko još normalan očekuje da MUP poštuje Zakon? Niko. Nama je nekako i razumljivo što nismo bili sa njihovim sindikatima na prezentaciji, monologu o izmenama i dopunama Zakona o policiji jer svakako bi ih pitali:

•    Ko je taj kompletan idiot (što reče Vučić) koji je odgovoran u MUP-u što je Zakon donet 2016. a menja se već 2017?

Zakon se menja ili zbog novonastalih okolnosti (društvenih, ekonomskih, političkih, međunarodnih) ili jer je bio čist promašaj odnosno loš, glupost, donet od neznalca. Jeste da nam je još gore nego 2016. godine ali ništa se nije promenilo u društvenim okolnostima, pa je osnov za promenu Zakona morao biti jerje loš, glupost, neznalački...

•    Ko je taj kompletan idiot (što reče Vučić) koji je odgovoran u MUP-u što nije poslušao predloge PSS-a od 28.09.2015. godine za usvajanje Zakona o policiji, pa tada usvojio kako je on hteo a sada ga menja uglavnom po stavkama iz našeg predloga?

Kažu, u budžetu nema para, odnosno ima najviše u novijoj srpskoj istoriji, ma tu šizofreniju ni psihijatri ne mogu više da prate; ali se na način MUP-a žestoko rasipaju narodne pare. Sujeta je čudo.

•    U redu te izmene Zakona, nego što je sa sadašnjim Zakonom koji je na snazi? MUP je kao predpagač sam sebi u Zakonu dao rokove od 1 godinu od istupanja na pravnu snagu Zakona da donese Pravilnik i druge podzakonske akte iz tog Zakona. I? Naravno da nije, pa ko još normalan očekuje da MUP radi po Zakonu - nisu doneti Pravilnici o načinu obavljanja policijskih poslova, policijskim ovlašćenjima, specijalnim jedinicama, sistematizaciji, dopunskim poslovima itd. itd. itd. Onda neki policajac ne stavi šapku ili zakasni 5 minuta na posao odmah raport ili disciplina, a kad MUP ne donese Pravilnike od krucijalne važnosti za sve u Ministarstvu i državi onda nema veze, dešava se. Licemeri.

Jedni nam kradu ideje drugi totalne neznalice, a oni zajedno hoće sve u MUP-u da vode napred. PSS će se uvek boriti protiv takvih a za dobrobit radnika.

28.08.2017.0001