PSS JEDINI REPREZENTATIVAN!!! NSP NIJE REPREZENTATIVAN!!! Stigla i potvrda!!!

Obavestili smo radnike MUP-a da je NSP zakonski izgubio reprezentativnost. Po Zakonu o radu (čl. 233.) tražili smo 20.10.2017. proveru reprezentativnosti NSP-a. Ni MUP ni NSP nisu postupili po Zakonu o radu (čl. 234, 228 i dalje) i nisu sproveli zakonski postupak, čime je NSP ostao bez reprezentativnosti.

NSP se oglasio saopštenjem i, gle čuda, sve potvrdio!

Da nisu sproveli postupak po zakonu, da im nisu prebrojavane pristupnice, da nikakve dokaze nisu prilagali i dr. Jedino su pokazali neku tabelu koju im je indirektno dao njihov ministar. Isti onaj kojeg su nahvalili na Tari septembra 2017. godine, isti onaj kojem su podržali smanjenje plata i dnevnica radnicima MUP-a oktobra 2014, isti onaj kojem su dali saglasnost za otpuštanje radnika MUP-a na analizi rizika decembra 2015. godine, isti onaj koji ih je sa direktorom rasporedio da budu zamenici načelnika u KOC-u Žandarmerije, Policijskoj upravi, komandiri, atašei... Ruka ruku mije, kažu.

Jedino što su smislili za 35 dana kako da opravdaju što nemaju reprezentativnost jeste neka tabela. C, c, c čovek bi očekivao više od svih njih skupa.

Navodni toliki članovi NSP-a a ne izlaze na regularno brojanje pred svedocima. A zna se i zašto: nešto se krije, nešto nije istina, nešto je strah.

Da je NSP imao dovoljno članova za reprezentativnost, ne bi prekršili zakon, ne bi starešine vršile pritisak na radnike da se učlanjuju, ne bi rukovodioci u MUP-u širili atmosferu straha, ne bi izmišljali toplu vodu već izašli na fer brojanje. Ali...

Za razliku od nekih sindikata, u PSS se niko nije učlanio pod pretnjom ili ucenom.

Cilj svega je bio sačuvati NSP kako znaju i umeju, kako bi u martu 2018. godine bio donet nakaradan PKU najgori po radnike ministarstva ikada. Zato nas ništa ne može iznenaditi od ove Vlasti.

Ma nikada neće odrasti mali veseljaci.

U Beogradu, 24.11.2017. godine.

Vaš PSS

24.11.2017.0001v