Ministru dr Nebojši Stefanoviću

Print

 

Poštovani.
dana 22. aprila 2018. godine, na stadionu FK Partizana, prilikom odigravanja prvenstvene fudbalske utakmice između Partizana i Čukaričkog, dogodila se sramota kada su tako tzv. navijači Partizana izbacili pripadnike Žandarmerije sa južne tribine stadiona. Ministre, ko su vinovnici izvršenja krivičnog dela na štetu pripadnika žandarmerije?

Znamo da su naše službe sposobne da otkriju izvršioce i kompleksinijih krivičnih dela od predmetnog nasilničkog delovanja tzv. navijača Partizana. Zato pretpostavljamo da su službe pod Vašom jurizdikcijom već otkrile aktere napada i sprečavanja žandarma u izvršenju službenog zadatka. Ako nisu, predlažemo da uključite i ekipe za praćenje, snimanje i prisluškivanje iz SBPOK-a, neka rade ljudi nešto od interesa za opšte dobro, za sve građane, za bezbednost republike.

Brzo ste rešili incident kada je bila tuča među frakcijama tzv. navijača Partizana, poznata pod nazivom „Splićani". Ono istine radi bez utvrđivanja pozadine, nalogodavaca ili lišenja slobode onih koji su ih tukli tj. takođe učestvovali u tuči, ali ste bar nešto rešili. Verujemo da ćete i sada istim žarom rešiti krivično delo učinjeno na štetu žandarma. Bez obzira što možda i lično poznajete neke od navijača, smatramo da u Vama ima iole profesionalnog i moralnog integriteta da zaštitite dignitet cele službe.

Žandarmerija je elitna jedinica. U slučaju omogućavanja da rade samo po zakonu, verujemo da bi vrlo brzo rešila problem tzv. navijača na tribini. Nemojte ih opterećivati lošim rukovodnim kadrovima koji samo degradiraju ovu odličnu jedinicu svojom nekompetentnošću, neznanjem, strahom od lažnih autoriteta... Naravno, ovo sve pod uslovom da žandarmeriji neko iz komande ili vrha MUP-a nije naredio da se povuku pred tzv. navijačima, kako bi taj neko naplatio svoja dugovanja prema svojim drugovima iz tzv. navijačkogtabora.


U Beogradu, 27.04.2018. godine

N.Stefanovic0001v

Prijatelji sajta

: