SAOPŠTENJE ZA ČLANOVE POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE I OSTALE ZAPOSLENE U MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Na današnjem sastanku Upravnog odbora Policijskog sindikata Srbije doneta je jednoglasna odluka o održavanju novog protesta. Protest će biti organizovan kao i do sada, u saradnji sa Vojnim sindikatom Srbije.

S obzirom da Vlada PC neće da razgovara sa svojom vojskom i policijom, da Vladu PC ne interesuje bezbednost građana, da Vlada PC selektivno primenjuje zakone, Policijski sindikat Srbije u savezu sa Vojnim sindikatom Srbije je prinuđen na novi masovni protest.

Članovi UO PSS-a gotovo identično su iznosili informacije sa terena: policajci i drugi radnici MUP-a su svesni da ih je Vlada PC grubo slagala, da predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova nisu održali svoju reč i da su govorili laži u vezi poboljšanja statusa radnika MUP-a, usled čega je ogorčenost ogromna.

Ukazano je na nemogućnost da policija dosledno sprovodi zakon.

Iznet je čitav niz slučajeva nepotistički postavljenih kadrova u MUP-u koji se, po pravilu, ističu bahatošću, stranačkom opredeljenošću a opet manjkavošću u poznavanju posla, kompetentnosti, realnim rezultatima rada.

Svi članovi UO preneli su pritiske rukovodilaca da ne izlaze na proteste. Opstrukcije starešina su bile ogromne ali nas to nije pokolebalo i opet nas je bilo preko 8000 na protestu, što se lako može videti na video snimcima samog protesta.

O mestu, datumu i vremenu održavanja masovnog protesta bićete blagovremeno obavešteni.

U Beogradu, 10.03.2017. godine

Vaš Policijski sindikat Srbije