FENOMENALNO! (poslednji sastanak Komisije za solidarne pomoći)

Solidarna pomoć za 2016. godinu je završena. Dobro nije, ali biće. Valjda. Jednog dana, ove ili sledeće godine.

Komisija za solidarne pomoći je završila obradu svih pristiglih predmeta, ljudski resursi ministarstva dostavili su rešenja našim finansijama gde se isplata očekuje

•    Za rođenje deteta do kraja ove nedelje

•    Za smrt užeg člana porodice u toku sledeće nedelje

•    Za duže i teže bolesti nakon toga kako budu za rođenje deteta, procena MUP-a je do kraja juna.

Znači, sve je urađeno čekaju se samo nape, a svi znamo da pare nisu problem, para...

S obzirom da su na današnjoj sednici zvanično saopšteni termini isplate solidarne pomoći, koji su, prosto neverovato, identični onim terminima koje je NSP već juče objavio da će biti, predstavnik PSS-a je pitao članove Komisije iz sastava MUP-a: ko je od njih odao podatke NSP-u pre zvanične sednice. Svi predstavnici MUP-a su negirali da su oni odali informacije NSP-u.

Predstavnik NSP-a je tada naveo „da u neformalnom razgovoru može reći da je sam procenio na oscovu dosadašnje isplate i iz razgovora sa više lica u MUP-u, te je na taj način tačno pogodio datume". Na pitanje ko će večeras da pobedi u polufinalu lige šampiona, predstavnik NSP-a je rekao „da tako ne radi“.

I šta se dešava kada nam MUP vode bezbednosni diletanti koji su do juče bili kibiceri sveta politike, bez kontakga sa realnošću i životnim problemima l>udi koji žive od svoje plate:

-    Solidarna pomoć za 2016. godinu nije isplaćena ni u maju 2017. godine i nije pouzdano kada će biti

-    Solidarna pomoć za 2017. godinu nije ni počela

-    Hvale se obezbeđenim platama

-    Lažu celu 2016. godinu da će isplatiti jednokratnu pomoć od oko 20.000,00 dinara i povećati dnevnice na oko 1.800,00 dinara

-    Odaju tajne podatke NSP-u kako bi ih spasavali iz sindikalnog ponora

-    Prostor dobija NSP a tamo načelnici, komandiri, Trgovčevići, vidovite baba Vange, majori, fudbalski treneri... samo im nedostaje Biljana Popović Ivković (ili je već tu)

Stalna borba nema alternativu.

U Beogradu, 10:05.2017. godine

Vaš Policijski sindikat Srbije