VIŠE CE NEĆE PLAĆATI NOĆNI, SMENSKI, PREKOVREMENI I RAD 3A DRŽAVNE I BEPCKE PRAZNIKE, KAO I PUTNI TROŠKOVI!?!

Kako Policijski sindikat Srbije nezvanično saznaje Ministarstvo unutrašnjih poslova je krajem septembra 2016. godine razrađivalo načine ukidanja isplata za noćni, smenski i prekovremeni rad kao i rad za vreme državnih i verskih praznika kao i putne troškove.

796 dzeparenje

To je bilo predviđeno kroz pravne igrarije sa izmenama i dopunama Zakona o policiji, PKU-a, odnosa Pravilnika o radu u MUP-u prema Zakonu o radu.

Kao obrazloženje za ovaj neverovatan potez MUP je pripremao medijske istupe kako bi građanima bilo poručeno da policajci imaju ogromne plate i da je neophodno izvršiti „konsolidaciju budžeta opredeljenog za ovo ministarstvo". Zaposlenima u ministarstvu je bila predviđena fiktivna analiza rizika 2 kako bi svi ćutali.

Ovaj plan je bio čuvan u najvećoj tajnosti samo nekoliko najviših funkcionera MUP-a i najviših predstavnika jednog sindikata, kako nam prenosi naš izvor, kako bi pobrali lovorike kao jedini zaslužni!!!

Navodno je ovaj plan stopiran van MUP-a zbog izbora i brojnih protesta Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije kako ukidanje plaćanja noćnog, smenskog, prekovremenog rada... ne bi izazvalo još žešće reakcije protestanata i totalnog otkazivanja poslušnosti pripadnika policije.

Policijski sindikat Srbije zna da su se radnici MUP-a probudili, da vide i čuju sve.

Iskreno se nadamo da se MUP i Vlada PC neće odlučiti na takav korak, ali ako ipak bude PSS će preduzeti sve mere predviđene Zakonom radi zaštite stečenih prava.

U Beogradu, 01.06.2017. godine

Vaš Policijski sindikat Srbije