DA BI SPREČIO MASOVNE KOLEKTIVNE TUŽBE, MUP ĆE ISPLATITI SRAMAN IZNOS ZA NOVOGODIŠNJU ČESTITKU.

MUP JE OTEO OD DECE PO 8.000,00 DINARA UZ POMOĆ SVOJIH SINDIKATA

MUP je morao deci kolega do 15 godina da plati novčanu čestitku u vrednosti do neoporezivog iznosa po čl. 46. PKU-a za državne organe, koji predstavlja Aneks našeg PKU-a.

PSS je bio protiv očajnog PKU-a iz februara 2015., organizovao Peticiju i izborio Aneks jula 2015. Zahvaljujući PSS-u i Aneksu isplaćena je solidarna pomoć u iznosu od oko 45.000,00 , 50.000,00, 92.000,00, 105.000,00 i 135.000,00 dinara.

PSS je Aneksom obezbedio oko 9.200,00 dinara deci do 15 godina života, koje je MUP dužan da isplati na ime novogodišnje čestitke.

Kako MUP nije hteo to da isplati, PSS je apsolutno besplatno za sve svoje članove pripremio tužbe protiv MUP-a. U 2 pilot tužbe PSS je na sudu pobedio MUP i obezbedio 9.166,00 dinara.

A onda, za sada nezvanično, a uskoro i zvanično, MUP je, u saradnji sa svoja 3 sindikata, opljačkao decu i od svakog deteta ukrao po oko 8.200,00 dinara. MUP, uz pomoć svojih sindikata, želi deci da isplati po 1.000,00 dinara za zadnje 4 godine umesto dužnih oko 9.200,00 dinara po godini. Tako da je svako dete ostalo uskraćeno za oko 32.800,00 dinara.

Ali šta sve to njih skupa briga:

•    potpisali su očajan PKU,

•    bili protiv Aneksa i PSS-a koji je dao novogodišnju čestitku,

•    protiv protesta PSS-a i VSS-a na ulici,

•    zbog čega smo i dobili prvi put solidarnu pomoć,

•    podržali Zakon o policiji kojim je za ovu godinu ukinuta solidarna pomoć za duže i teže bolesti,

•    na komisiji za praćenje PKU-a glasali protiv isplate novogodišnje čestitke,

•    sada spašavaju MUP da isplati 1.000,00 umesto 9.200,00 dinara novogodišnje čestitke,

•    podržali smanjenje plata, dnevnica, analizu rizika...

Briga njih za tuđu decu, oni su postali zamenici načelnika, komandiri, zamenici, pomoćnici... To su dobili na dobrobiti kolega i njihove dece.

Posebno sramno je što jedni organizuju koktel a drugi glorifikuju MUP dok oni otimaju od dece kolega oko 32.800, dinara.

U Beogradu, 27.12.2017. godine

Vaš PSS