Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović postavljen je Ukazom predsednika Asocijacije profesionalnih policajaca Ruske Federacije Alekseja Lobarjeva, na dužnost Komesara za međunarodnu saradnju međuregionalne društvene organizacije kao i zajedničku realizaciju programa u oblasti borbe protiv kriminala, korupcije i narko biznisa u okviru „Međuregionalnog komiteta društvene bezbednosti“.

Nadležno ministarstvo Ruske Federacije je navedenim Ukazom omogućilo da predsednik PSS-a Veljko Mijailović pruži svoj doprinos u realizaciji svih projekata Međuregionalnog komiteta društvene bezbednosti.

Zbog zasluga u oblasti borbe za prava radnika i rada na podizanju stepena bezbednosti građana, predsednik PSS-a Veljko Mijailović je odlikovan Ordenom od strane Sindikata policije i svih službi bezbednosti Ruske Federacije.

U pogledu razvoja radničkih prava i bezbednosne zaštite građana, potpisan je Sporazum o saradnji Sindikata policije i svih službi bezbednosti Ruske Federacije i Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske.

PSS je već ranije potpisao Sporazume o saradnji sa navedena dva bratska sindikata, pa se na ovaj način širi korpus bezbednosnih činilaca kojima je prioritetno delovanje: prosperitet radnika i viši stepen bezbednosti građana i države.

Jedinstvo. Solidarnost. Borba za prava radnika i bezbednost građana.

U Beogradu, 03.03.2018. godine

IMG 20180303 121806