Regres i topli obrok - kap koja je prelila čašu

Print

 

PONIŽENJE POLICAJACA, VATROGASACA, ŽANDARMA I DRUGIH RADNIKA MUP-A, DOSTIGLO JE (NOVO) DNO.
Najviši rukovodioci MUP-a, ujedno i visoki politički funkiconeri, igraju se države, igraju se sa bezbednošću građana i države, igraju se menadžera. U svoj svojoj bahatoj „igri“, radnike ministarstva tretiraju kao marionete, osobe bez identiteta, osećanja, misli, osobe koje postoje samo da bi njima sa vrha služile. U svojoj osionosti imaju samo jednu misiju - svoje privilegije. Zbog toga su spremni na sve.

Poslednji primer gaženja dostojanstva radnika i pljuvanja na loš materijalni položaj zaposlenih, imali smo priliku svi da vidimo u prethodnih 15-ak dana. Prvo, plata se isplaćuje 2. umesto dosadašnjeg termina 10. Onda se ne zna kada će drugi deo plate. Zatim virtuelne uplate regresa, naknade za ishranu u toku rada. Igranje sa životima ljudi i njihovih porodica. Zbog čega? Zbog njihovih izbora u Beogradu. LJudske živote radnika MUP-a mere u procentima, cenzusu, broju apstinenata...

Oni, uz pomoć svojih sindikata, izmisle regres i topli obrok, spinuju priče o datumu i visini isplate, šire priče o izvršenim obračunima, „pouzdanim izvorima“. Te, nazovi ljude, briga za dostojanstvo kolega. Oni su bitni samo sami sebi.

PSS razmatra odluku o organizovanju protesta, zbog gaženja dostojanstva i ljudskosti radnika MUP-a.
U Beogradu, 13.03.2018.
Vaš PSS

13.03.2018.0001

Prijatelji sajta

: