NE PRVOMAJSKOM PROTESTU U REŽIJI VLASTI !

Print

 

Policijski sindikat Srbije neće učestvovati u obeležavanju 1. Maja - svetstkog dana rada, na ulicama Beograda, jer, smatramo, da nemamo pravo da skrnavimo radnički pokret dajući legitimitet akcijama onim sindikalnih centrala na republičkom nivou koji su toliko bliski Vladi RS da su ljudi prestali da vide razliku između njih.

Smatramo da se njihovom organizacijom protesta za prava radnika pljuje na one iskrene borce za položaj sveta rada, bez obzira da li se radi o sindikatima, udruženjima, pokretima ili o pojedincima. Svoj doprinos su mogli da daju u Socijalno ekonomskom savetu, na većoj minimalnoj ceni rada, uticaju i aktivnostima u donošenju ovakvog sramnog Zakona o radu, borbi protiv otpuštanja radnika, smanjenju plata, penzija, dnevnica...

Verujemo da 1. maja žele da pokažu svojim članovima da postoje i to je sve. Zato davanjem podrške njima daje se podrška merama Vlade RS i onima koji je sprovode.

Toga dana radnika će se setiti sve partije koje u svom nazivu sadrže pojmove socijalno, radnički, komunistički. A gde su bili cele godine kada se običan radnik bori za egzistenciju? U vlasti otežavajući tom istom radniku život.

Znamo da će sve ove parade i šarade preneti njihovi mediji, jer na taj način žele da prikažu da radnici daju podršku vlasti odnosno Socijalno ekonomskom savetu, a opet znamo da savet daje podršku merama Vlade RS, tako da će svi učesnici protesta 1. Maja u Beogradu ustvari dati podršku Vladi RS.

A dati podršku onom koji te porobljava je ili besmisao ili dijagnoza.

Policijski sindikat Srbije je u poslednje 2 godine organizovao sa Vojnim sindikatom Srbije, i pre svega sa građanima Srbije, više protesta na ulici, preformanse, konferencije za štampu, učestvovao na tribinama i brojne druge akcije, a sve u cilju zaštite prava radnika i povećanja stepena bezbednosti građana i republike. U nečemu smo uspeli u nečemu ne još, ali naš put je jasan -težnja za bolje sutra.

Zbog svojih misli i akcija u vezi sprečavanja otkaza u MUP-u, povećanja plata i dnevnica, nepotizma, lošeg rada ministarstva, uslova rada i radne atmosfere, od ove vlasti (i lica bliskih vlasti) smo dobili krivične i prekršajne prijave, tužbe, medijsku strahotu, disciplinske prijave, mobinge, klevete, uvrede, praćenja, snimanja i prisluškivanja od jedinice iz Makiša... međutim nismo odustali i zato smatramo da imamo pravo da javno iznesemo svoj stav po ovom pitanju : dostojanstva radničkog pokreta.

Policijski sindikat Srbije će organizovati obeležavanje 1. Maja dosledno svojim postulatima borbe za prava radnika.

 

U Beogradu, 27.04.2018. godine    

Vaš PSS

saopstenje27042018v

Prijatelji sajta

: