Potpukovnik Lukic hvali ministra

Print

Postovane kolege,

juče ste mogli videti uživo na N1 pravu sliku sindikalne scene u MUP-u. Svako je mogao videti ko se zalaže za ministra i njegovu ekipu a da se PSS bori za radnike. Podrška kolega je najvrednija stvar koju sindikat može da ima, a PSS ima ogromnu podršku svih istinoljubivih, dostojanstvenih i čestitih kolega kojih je najveći broj u MUP-u. Naravno, nisu svi članovi koji podržavaju PSS u borbi protiv MUP-ovog bezakonja, MUP-ovog vrednovanja i unapređenja ulizica, poltrona, amoralnih ljudi za koje svi znaju koji su.

PSS čvrsto stoji na temeljima sindikalne borbe: razgovaramo kada su razgovori ozbiljni, argumentovani, kada toga nema koristili smo i koristićemo opet metode sindikalnog delovanja (protesti, performansi, saopštenja, konferencije za medije i dr.) Ko može da razgovra sa onima koji ih smatraju idiotima i uvek na štetu radnika — neka razgovara, PSS zbog ove podrške kolega nema prava na to. Mi ne smemo izdati kolege kao što ih izdaju drugi, jer mi smo sindikat radnika a ne poslodavaca.

Teška vremena su za radnicima MUP-a, ali još teža idu. Preživeli smo dogovore MUP-a i nekih sindikata o otpuštanju radnika, smanjenju plata, dnevnica, upropašćavanju PKU-a, donošenju novog i novijeg Zakona o policiji...

Međutim, tek nas čeka velika radnička bitka :

• sistematizacija - usvojena je i sada svima prete Rešenjima o raspoređivanju u septembru. Jadni li su oni koji to rade samo da bi uryšili svaki glas koji progovara istinu.

• nestanak PKU-a — i samim tim odsustva radnika u odlučivanju o sebi. Ideja svih njih zajedno je da volja poslodavca bude jedina bitna, da nestane svaka ideja za boljitak malog, običnog čoveka i radnika. Ako ugase PKU-u gase radnike kao Osobe i pretvaraju ljude u statističke brojke.

• nova analiza rizika - znate i sami koliko smanjuju broj radnika iz godine u godinu: zabranom zapošljavanja, neprimanjem svih akademaca, organiovanjem analize rizika, prevremenim penzionisanjem... Cilj je da više niko ne radi svoj posao u policiji. Da se svi bave NIK-om, popunjavanjem PIL-a, uručivanjem sudskih pismena, i sve ostale tercijalne stvari, samo da se ne uhapsi slučajno neko njihov.

PSS neće to dozvoliti, ali nam za borbu trebate i vi. PSS sigurno neće nikome pretiti sistematizacijom, lagati za radna mesta, obmanjivati o unapređivanjima u službi. Ne priliči to ljudima.
Mi nećemo podržati analizu rizika i u istom danu dobiti Rešenje o raspoređivanju u čin majora, na radno mesto zamečika nacelnika u KOC-u Žandarmerije, sa platom od oko 120,000,00 dinara kao prvi čovek NSP-a. PSS je uvek tu za radnike.
U Beogradu, 24.07.2018. godine


Vaš PSS
Policijski sindikat Srbije

20180724 141604

20180724 141623

20180724 141639

Prijatelji sajta

: