POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE TRAŽI PREISPITIVANJE REŠENJA PO NOVOJ SISTEMATIZACIJI ZBOG NEPOTIZMA I KORUPCIJE

Obaveštavamo sve zaposlene u MUP-u da je smo uporedili Zakone o budžetu za 2018-tu i 2019-tu godinu i ustanovili smo da će izdvajanja za plate zaposlenima u MUP-u biti povećana za 7,6% ukupno, iako je broj zaposlenih u MUP-u smanjen za oko 3,9%, u odnosu na isti period prošle godine...

Način računanja radnog vremena za praznike

Poštovana, povodom Vašeg raspisa 08 broj 114/2018 od 08.11.2018. godine, smatramo da isti sadrži grešku koja je veoma štetna po radnike. U raspisu je navedeno da ove godine 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu pada u nedelju, da se isti praznuje navedenog dana, a da se ne radi narednog dana tj. u ponedeljak.

PSS podneo inicijativu za što skorije otpočinjanje pregovora za zaključenje kolektivnog ugovora.

Poštovani, podsećamo Vas da Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike i Aneks posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike ističu 16.03.2018. godine.  

MENJA SE ZAKON O POLICIJI! UVAŽENA VEĆINA PREDLOGA PSS-A -NAJVEĆEM BROJU RADNIKA VEĆE PLATE

Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru donet je 2016. godine a poslednji put promenjen 2017. On predviđa drastično smanjenje plata radnika MUP-a od 01.01.2019. godine. Da bi ovakav sistemski zakon bio donet, bila je neophona saglasnost ministarstava na koja se će se odnosti.  

NOVO ORUŽJE MUP-A ZVANO „SISTEMATIZACIJA“

U težnji MUP-a da svoje radnike učini potčinjenima, modernim robovima, koristili su različite mehanizme prinude: smanjenje plate; smanjenje dnevnica; organizovana je analiza rizika (otkazi); devastirana služba, najblaže rečeno, spornim kadrovskim rešenjima; pretnjama i ucenama...

SLEDEĆI NA UDARU MINISTRA - PORODILJE I RODITELJI DECE CA POSEBNOM NEGOM

Kada god smo pričali da ministarstvo radi na tome da upropasti svaki segment bezbednosti i društva, koji su iole normalno funkcionisali, odmah smo okarakteresani kao političari. PSS političari a ministar i njegovi promeniše zakon, smanjiše PKU, faktički ukinuše dnevnice, smanjiše plate...

PLATE MANJE ZA 10.000,00 DINARA !

Fiskalni savet RS rekao je da od 01.01.2019. godine, po Zakonu o sistemu zarada u javnom sektoru, osnovna plata policajca sa SSS treba da bude smanjena sa 40.000 na 30.000 dinara. Takođe su naveli da nameštenici u državnoj upravi (radnici MUP-a bez statusa) umesto 35.000 primaju platu u iznosu od 25.000 dinara.

PRAVILNIK O FONDU ZA SOLIDARNU POMOĆ - TEŠKA PREVARA MINISTARSTVA

Danas, 31.07.2018. godine, u SIV-u 11, održan je sastanak Radne grupe za izradu Pravilnika o fondu za solidarnu pomoć, na kojoj je PSS predstavljao potpredsednik Vladimir Pavićević. PSS je bio prvi put pozvan na sastanak ove radne grupe na koju se odazvao kao i većina predstavnika radnog tela iz sastava MUP-a i drugog sindikata.

Potpukovnik Lukic hvali ministra

Postovane kolege, juče ste mogli videti uživo na N1 pravu sliku sindikalne scene u MUP-u. Svako je mogao videti ko se zalaže za ministra i njegovu ekipu a da se PSS bori za radnike. Podrška kolega je najvrednija stvar koju sindikat može da ima, a PSS ima ogromnu podršku svih istinoljubivih, dostojanstvenih i čestitih kolega...

SPISKOVI I DALJE SUMNJIVI

Dana 24.05.2018. godine. održan je sastanak Komisije za proveru ispunjenosti uslova za dodelu solidarne pomoći. Nakon upoznavanja od strane načelnice Odeljenja za zarade i benificije, gospođe Andrijane Šljivić, da je komisija završila postupanje po svim zahtevima za solidarnu pomoć za 2017. godinu.  

Latest video

 
REAKCIJA PSS-A NA SMANJENJE KOEFICIJENATA U NOVIM RESENJIMA O SISTEMATIZACIJI

EU Tvinig projekat

Print

twinning1

 

EU TVINING PROJEKAT
„REFORMA POLICIJE – UNUTRAŠNJA KONTROLA“

 

Povodom svečanog obeležavanja početka tvining projekta za čiju realizaciju je Evropska unija iz IPA fondova obezbedila milion evra, ministar Ivica Dačić je istakao da je to važan projekat koji je predložio Sektor unutrašnje kontrole policije.

Cilj je da Sektor promoviše svoju operativnu samostalnost u radu, profesionalizam i da pruži doprinos u procesu reforme policije u Srbiji i dalji razvoj Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prvi potpredsednik vlade – zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da je ministarstvo uvažilo potrebe Sektora da ojača svoje stručne i tehničke kapacitete na planu efikasnijeg otkrivanja i suzbijanja slučajeva korupcije u policiji.

Takođe, ministar smatra da će tvining projekat doprineti jačanju administrativnih i institucionalnih kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru priprema Srbije za članstvo u Evropsku uniju, ali i razvoju partnerskih odnosa i saradnje u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova.

Na otvaranju ovog projekta su govorili i šef delegacije EU u Srbiji, ambasador Vensan Dežer, ambasador Velike Britanije Stiven Džon Vordsvort, ambasador Republike Češke Hana Hubačkova i v.d.pomoćnik ministra – načelnik Sektora unutrašnje kontrole policije Dragoljub Radović.

 

 

Prijatelji sajta

Sindikalna ponuda

tabela

Pogledajte još
: