Predsednik Evrpopske policijske unije (EPU) najavio posetu Policijskom sindikatu Srbije

Beograd, 14.maj 2009.godine - Predsednik Evrpopske policijske unije (EPU), gosp.Hermann Feiner najavio posetu Policijskom sindikatu Srbije i dolazak u Beograd.

U pismu upućenom Veljku Mijailoviću, predsedniku Policijskog sindikata Srbije, gosp.Feiner ga obaveštava da je od oktobra 2008. EPU enormno narastao i kroz svoje članice-organizacije objedinjava više od 300.000 policijskih službenika širom Evrope, te kao strukovno policijsko udruženje žele dalje jačanje saradnje sa zvaničnim članstvom Policijskog sindikata Srbije.

U članice - EPU organizacije spadaju policijski sindikati i policijska strukovna udruženja iz raznih evropskih zemalja. Uprava EPU se sastoji od čelnika nacionalnih članica-organizacija. Uprava se usredsredjuje na konkretne poslove evropskih policijskih sindikata koji imaju pozitivan uticaj na sindikalne aktivnosti članica. EPU distribuira svojim članicama-organizacija iscrpne godišnje upitnike i tako prikuplja informacije o socijalnom položaju policajaca širom Evrope. Oni (upitnici) obezbeđuju pouzdan uvid u to kako i pod kojim okolnostima policajci obavljaju svoj posao u različitim evropskim zemljama. Ovo opsežno saznanje (tj. prikupljene informacije) potom postaje dostupno svakoj od članica.

EPU pripada Evropskoj federaciji zaposlenih u javnim službama (EUROFEDOP) koja omogućava pristup svim institucijama Evropske unije, Savetu Evrope i svim institucijama Ujedinjenih nacija koje rade na poslovima javne bezbednosti.

Link  http://www.eurofedop.org/spip.php?article75