Stručni policijski skup u Grčkoj

Policijski sindikat Srbije u poseti prijateljskoj Panhelenskoj policijskoj uniji

Beograd, 21.07.2008. – Panhelenska policijska unija i Ministarstvo turizma Republike Grčke organizovali su početkom jula u grčkom gradu Patrasu, na Peloponezu, međunarodnu stručnu konferenciju na temu „Turizam i bezbednost“. Po prvi put na takav skup je, pored delegacija iz Španije, Kipra, Rumunije, Bugarske, Češke, Grčke, pozvana delegacija Policijskog sindikata Srbije, koju je predvodio Veljko Mijailović, predsednik sindikata. Skup se osvrnuo na direktnu vezu bezbednosti sa perspektivom razvoja turizma, a poseban naglasak stavljen je na neophodnost regionalne policijske saradnje.

Srbija je čak i tokom turbulentnijih perioda u našoj novijoj istoriji uspevala da obezbedi nesmetan tranzit kroz našu zemlju, a naša policija je izuzetnu pažnju uvek davala trasi koridora 10, koji vodi u Grčku,“. Predsednik sindikata Veljko Mijailović je informisao domaćine da je Srbija posebno zainteresovana za bezbednost tokom turističke sezone u Grčkoj s obzirom da je iz godine u godinu sve veći broj turista iz naše zemlje koji posećuje Grčku. Trenutno je Grčka prvi izbor srpskih turista. Pored izuzetnih prirodnih lepota, bezbednost je sigurno značajan faktor koji doprinosi tome. Predsednik Veljko Mijailović iskoristio je priliku da razgovara sa Stefanosom Vlastosom, izvršnim sekretarom Ministarstva turizma Republike Grčke koji je preneo principijelan stav čitave grčke Vlade da naša dva naroda vezuje čvrsto prijateljstvo. Vlastos se zahvalio predsedniku Policijskog sindikata Srbije na učešću i publikaciji „Boj na Kosovu“ i podsetio je da gotovo svi građani Grčke pružaju punu podršku srpskom narodu u borbi za ostvarivanje suvereniteta na čitavoj svojoj teriotoriji.