Diktatura u pokušaju!

Štampa

Reprezentativnom Policijskom sindikatu Srbije od ponedeljka se javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji, koji navode da im je zabranjeno prisustvovo predizbomim skupovima predsedničkih kandidata.

- Svim policajcima po Srbiji je od nedelje na ispraćaju smene preneto da je iz kabineta Ministra unutrašnjih poslova stigla usmena naredba da niko od policajaca ne sme da prisustvuje predizbomim skupovima bez izričitog odobrenja ministra Nebojše Stefanovića. Navedeno je da ukoliko žele da prisustvuju nekom od skupova, treba pismeno da traže odobrenje, koje će predati svom komandiru i koji će ga proslediti kabinetu ministra. Samo uz izričito odobrenje ministra Stefanovića mogu otići na skup. Ukoliko se neko odvaži i bez odobrenja prisustvuje promocijama, pogotovo predsedničkog kandidata Saše Jankovića, predočeno im je da će njihov komandir biti smenjen, a prećeno je i otkazima neposlušnima. Policijski sindikat Srbije smatra da je ovakvo ponašanje i ponižavanje policajaca nedopustivo, kao i protivno Ustavu Srbije, zakonima i slobodi svakog gradanina Srbije. Mi pozivamo policajce da se ogluše o ovakvu naredbu i ponižavanje, a svaki od naših kolega koji zbog prisustva predizbomim skupovima bude imao problema, da se obrati nama za zaštitu i pomoć. Mi smo slobodni ljudi u slobodnoj zemlji i nećemo dopustiti ovakvo diktatorsko ponašanje. Ali kao što je čuveni ministar grof Teljeran rekao Napoleonu kada se proglasio za doktatora ,,Sa bajonetima možeš sve da uradiš, samo ne možeš da sediš na njima“ - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Ustav Republike Srbije ne poznaje to ograničenje. Zakon o policiji kaže ne može u uniformi ali zato u civilu može slobodno da se ide.

U Beogradu 23.03.2017. godine

Vaš Policijski sindikat Srbije

saopv

Prijatelji sajta

: