HOKUS - POKUS - MUP!!!

Solidarna pomoć za rođenje deteta i smrt užeg člana porodice isplaćivaće se po Aneksu PKU-a, a u stvari se neće isplaćivati (!), bar tako kaže raspis ministra dr Stefanovića 01 broj 3451/2017 od 29.03.2017. godine.

Dana 15.03.2017. godine održana je prva sednica Komisije za isplatu solidarne pomoći u 2017. godini, gde su predstavnici MUP-a doslovno rekli da se solidarna pomoć za rođenje deteta i smrt užeg člana porodice neće isplaćivati jer nisu predviđene novim Pravilnikom o solidarnoj pomoći, a Aneks PKU-a se neće primenjivati jer ima novi Pravilnik. Policijski sindikat Srbije je 15.03.2017. godine najavio protest i tužbe zbog nepoštovanja Aneksa PKU-a, koji je izboren Peticijom 21054 zaposlena u MUP-u.

Dana 29.03.2017. godine MUP daje drugačije, ispravno, mišljenje da treba primenjivati Aneks PKU-a a samim tim i odredbe o solidarnoj pomoći. Verovatno suočeni sa nezadovoljstvom kolega, pretnjom tužbama PSS-a (i još jednog sindikata), a ponajviše zbog predstojeće nedelje, MUP je promenio ploču.

Međutim, MUP ne bi bio to što jeste da nisu dopisali poslednji pasus u raspisu 01 broj 3451/2017 od 29.03.2017. godine: solidarna pomoć će se isplaćivati samo ako su pare za to obezbeđene u budžetu MUP-a, a ako nisu nema solidarne pomoći uopšte!

MUP kaže da zaposleni imaju pravo na solidarnu pomoć (za rođenje deteta, nabavku lekova, smrt užeg člana porodice, rehabilitaciju...) ali ako nema para neće se isplaćivati. Navedeno znači imaš pravo ali nema para pa nemaš ni pravo.

Sa MUP-om nikad niste načisto. Upravo iz ovog razloga PSS opravdano protestuje jer zaposleni u MUP-u nikada nisu sigurni ni u šta; analiza rizika, neobrazloženi premeštaji u vatrogasce, nema sistematizacije, nema opisa posla radnih mesta, karijerni razvoj od septembra...

ZBOG OVOGA ALI I OSTALIH NEISPUNJENIH OBEĆANJA MUP-A, PSS ORGANIZUJE PROTEST ISPRED VLADE PC 08.04.2017. U 12 ČASOVA

U Beogradu, 29.03.2017. godine

Vaš Policijski sindikat Srbije