MUP KAO ŠOJIĆ: „OĆU ĐOLE DA DAM PARE, ALI HEMAM!"

Štampa

 

Solidarna pomoć za period 25.12.2016. - 03.01.2017. godine još uvek nije završena. I ako je to trebalo da bude gotovo pre 5 meseci - nije. I ako je u MUP-u rečeno da će biti u drugoj polovini ove godine - opet nije. Poslednja vest sa današnje sednice Komisije za solidarnu pomoć:

•    Za rođenje deteta, ko je podneo zahtev 25.12.2016. - 03.01.2017. pušteni su nalozi za isplatu, tako da kolege (njih 200) mogu novac da očekuju danas ili posle praznika

•    Za smrt užeg člana porodice i dužu i težu bolest, predmeti su obrađeni skoro u celosti od strane Komisije, ali se još uvek ne zna kada će biti isplate

MUP navlači pare uz pomoć štapa i kanapa kako bi isplatio za tih 10 dana za koje kasni 5 meseci. MUP zna da to mora da plati ali bi istovremeno i izbegao kako bi uštedeo i prikazao kako nešto tobože želi da pomogne radnicima, pa malo bi da poštuje zakon a malo da se ništa ne plaća.

Za 2017. godinu solidarna pomoć nije u najavi.

Apsolutno je jasno da MUP nije opredelio novac za solidarnu pomoć i da se stručne službe dovijaju kako znaju i umeju da bi kolege za 2016. godinu dobile novac po ovom osnovu.

Jasno je već sad da će solidarna pomoć za 2017. godinu biti ogroman problem u obradi i isplati jer već danas MUP kasni 5 meseci u donošenju Rešenja za solidarnu pomoć.

Jasno je da i MUP nastavlja uspostavljenu medijsku tiradu: „Para ima koliko hoćete, suficit je najveći u novijoj istoriji, ali, solidarne pomoći koje po zakonu moramo da dajemo - nećemo isplaćivati uvek, jer nemamo para.“

PSS će nastaviti borbu za doslednu primenu propisa kao što je uvek i radio svojim sindikalnim, zakonom dozvoljenim, aktivnostima.

 

U Beogradu, 28.04.2017. godine.

Vaš Policijski sindikat Srbije

SAOPS 280001v

Prijatelji sajta

: