Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Ministru Zoranu Đorđeviću

Štampa

Poštovani,

zahtevamo da poštujete Zakon i samim tim da zabranite rad Nezavisnog sindikata policije (NSP), sindikata koji (ne)deluje u MUP-u PC, odnosno da isti sankcionišete shodno duhu Zakona o radu zbog eklatantne povrede članova 6. i 218. navedenog propisa.

Svesni smo da je pravna država u Srbiji fikcija, kojom se samoproklamovani političari koji su prisvojili vlast za sebe a ne radi služenja narodu, rado koriste verovatno smatrajući da je go populizam najbolje sredstvo za trenutno zadovoljenje ljudi - potencijalnih glasača. Pre ili kasnije svaki zločin prema ljudima i državi, ma koliko on opasan bio, mora doći na naplatu. Tome nas je naučila istorija mnogih država i društava daleko moćnijih nego naša sadašnja. Zato moramo reagovati na sve nezakonitosti odmah da bi sutra imali mirniju budućnost.

Sindikatom se smatra samostalna, demokratska i nezavisna organizacija zaposlenih u koju se oni dobrovoljno udružuju radi zastupanja, predstavljanja, unapređenja i zaštite svojih profesionalnih, radnih, ekonomskih, socijalnih, kulturnih i drugih pojedinačnih i kolektivnih interesa. NSP gotovo ništa od toga nema.

•    Što se tiče delovanja u skladu sa deklarisanim ciljevima borbe za bolji ekonomski položaj radnika, najbolje govori podrška NSP-a smanjenju plata radnicima od 25.10.2014. godine. Takve odluke sindikat nikada ne sme da podrži, jer se odriče radnika i podržava poslodavca. Prilog: izjava medijima NSP-a.

•    Ako je nezavisnost od državnih organa i poslodavca osnov za rad sindikata, NSP ga ne poseduje. Sam predsedavajući NSP-a na proslavi te organizacije na Tari u septembru 2017. godine je jasno i nedvosmisleno potvrdio zavisnost te organizacije od poslodavca. U istoj izjavi je naveo finansiranje te organizacije od strane MUP-a. Prilog: fejsbuk stranice NSP-a i PSS-a od 08.09.2017. godine.

•    Sindikat koji pristaje na otpuštanje radnika ne može se zvati sindikatom. Ako treba dodatno pojašnjenje ovome onda čitalac ne zna ništa o sindikalizmu. E, NSP je podržao najavljene otkaze radnika u MUP-u. Prilog: dopis NSP-a broj 378-12/12 od 04.12.2015. godine.

•    Zbog ovih, i mnogih drugih aktivnosti ove organizacije, za koje smatramo da predstavljaju izdaju radnika, NSP je dobio nagrade u vidu unapređenja -predsedavajući Lukić istog dana kada je dao saglasnost za otkaze radnika 04.12.2015. godine unapređen je u zamenika načelenika u Žandarmeriji, sa platom preko 110.000,00 dinara (pravni fakultet završen na Megatrendu za 9 meseci, posle diplome trenera fudbala, prosek ocena 6.43, odnosno 6.30), Barbulov Velimir predsednik Izvršnog odbora v.d. je načelnik.

Policijske uprave u Kikindi, bivši generalni sekretar Matić bio je policijski ataše u našoj ambasadi u Mađarskoj, Srđan Jovanović komandir u Gadžinom Hanu, Marijan Petrović komandir u Bujanovcu itd. itd. Prilog: Rešenje o raspoređivanju Lukić Velimira potpisano 04.12.2015. godine, diplome fakulteta, uostalom lako se sve proveri pozivom navedenih policijskih stanica...

Znamo da je u Srbiji Zakon samo nužno zlo, kako bi se sprečile priče o autokratiji vlastodržca, ali na sređu radnika postoji nešto što se zove Međunarodna organizacija rada i Konvencije broj 11, 84,87,98,135, Preporuka broj 91 i dr. a njih je ratifikovala naša država. Tražimo da preduzmete mere iz svoje nadležnosti i onemogućite dalje blaćenje Srbije od strane NSP-a i MUP-a, a vrh MUP-a je davno instrumentalizovana interesna grupacija koja zbog svog cilja urušava međunarodni integritet države.

 

Molimo Vas da nas povratno informišete o preduzetom.

S poštovanjem.

U Beogradu, 13.09.2017. godine

Predsednik

Veljko Mijailović

Zd0001a

Zd20001b

Prijatelji sajta

: