EU Tvinig projekat

Print

twinning1

 

EU TVINING PROJEKAT
„REFORMA POLICIJE – UNUTRAŠNJA KONTROLA“

 

Povodom svečanog obeležavanja početka tvining projekta za čiju realizaciju je Evropska unija iz IPA fondova obezbedila milion evra, ministar Ivica Dačić je istakao da je to važan projekat koji je predložio Sektor unutrašnje kontrole policije.

Cilj je da Sektor promoviše svoju operativnu samostalnost u radu, profesionalizam i da pruži doprinos u procesu reforme policije u Srbiji i dalji razvoj Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prvi potpredsednik vlade – zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da je ministarstvo uvažilo potrebe Sektora da ojača svoje stručne i tehničke kapacitete na planu efikasnijeg otkrivanja i suzbijanja slučajeva korupcije u policiji.

Takođe, ministar smatra da će tvining projekat doprineti jačanju administrativnih i institucionalnih kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru priprema Srbije za članstvo u Evropsku uniju, ali i razvoju partnerskih odnosa i saradnje u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova.

Na otvaranju ovog projekta su govorili i šef delegacije EU u Srbiji, ambasador Vensan Dežer, ambasador Velike Britanije Stiven Džon Vordsvort, ambasador Republike Češke Hana Hubačkova i v.d.pomoćnik ministra – načelnik Sektora unutrašnje kontrole policije Dragoljub Radović.

 

 

Prijatelji sajta

: