Rasprava Komesara: G-dja Malstrom govorila nejasno po pitanju bezbednosti I ilegalnih imigracija

Štampa
Strazbur (Evropski Parlament), 19.01.2010. Uprkos dobrom izlaganju u svojoj raspravi, Komesar-Odrednik za unutrašnje poslove, Cecilia Malmstrӧm, ostaje nejasna po pitanju unutrašnje bezbednosti i terorizma - ključni aspekti njenog portfolija.
Ovo je sud potpredsednika EPP-grupe Manfred Vebera (CSU) i Simon Busuttila (PN), EEP koordinatora Komiteta za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove, nakon današnjeg saslušanja ispred članova Evropskog Parlamenta.
Opširnije: Rasprava Komesara: G-dja Malstrom govorila nejasno po pitanju bezbednosti I ilegalnih imigracija
 

Sastanak Evropske policijske unije (EPU)

Štampa

Beograd 24.septebar 2009. Predsednik Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljko Mijailović sa saradnicima, učestvovao je na sastanku Evropske policijske unije (EPU), koji je održan u dvorani "Žan Mone" u Luksemburgu. Sastanku su prisustvovali predstavnici pedesetak evropskih policija, tokom kojeg se razgovaralo o aktuelnim problemima bezbednosti, kao što je učešće privatnog obezbeđenja u čuvanju državnih institucija i privatnim zatvorima, koji u nekim državama postaju praksa.

Opširnije: Sastanak Evropske policijske unije (EPU)
 

Policijski sindikat Srbije među najznačajnijim evropskim sindikatima policije

Štampa

Beograd, 08. 07. 2008. - Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović predvodio je delegaciju koja je prisustvovala sastanku Upravnog odbora Evropske policijske unije (EPU) koji je  održan 04. i 05. jula u Beču.

Sastanku je prisustvovalo 10, od ukupno 11 članova predsedništva.

Opširnije: Policijski sindikat Srbije među najznačajnijim evropskim sindikatima policije
 

Predsednik Evrpopske policijske unije (EPU) najavio posetu Policijskom sindikatu Srbije

Štampa

Beograd, 14.maj 2009.godine - Predsednik Evrpopske policijske unije (EPU), gosp.Hermann Feiner najavio posetu Policijskom sindikatu Srbije i dolazak u Beograd.   

U pismu upućenom Veljku Mijailoviću, predsedniku Policijskog sindikata Srbije, gosp.Feiner ga obaveštava da je od oktobra 2008. EPU enormno narastao i kroz svoje članice-organizacije objedinjava više od 300.000 policijskih službenika širom Evrope, te kao strukovno policijsko udruženje žele dalje jačanje saradnje sa zvaničnim članstvom Policijskog sindikata Srbije.

Opširnije: Predsednik Evrpopske policijske unije (EPU) najavio posetu Policijskom sindikatu Srbije
 

Sindikat policije Hrvatske u poseti Policijskom sindikatu Srbije

Štampa

Formira se regionalna asocijacija policijskih sindikata

 

Države bivše Jugoslavije mogu jedna drugoj da pruže značajna iskustva 

Beograd, 16.11.2008. – Četvoročlana delegacija Sindikata policije Hrvatske, predvođena predsednikom Dubravkom Jagićem, boravila je u Beogradu, u dvodnevnoj poseti kolegama iz Policijskog sindikata Srbije.

Cilj posete bila je razmena iskustava u obezbeđivanju prava policajaca, a od posebnog značaja za Policijski sindikat Srbije bila je prezentacija iskustva kolektivnog pregovaranja kolega iz Hrvatske, koji su sa svojim poslodavcem još pre 3 godine potpisali Kolektivni ugovor.

Na zajedničkom sastanku rukovodstva dva sindikata zaključeno je da je neophodna bolja komunikacija između relevantnih policijskih sindikata država bivše Jugoslavije.

Opširnije: Sindikat policije Hrvatske u poseti Policijskom sindikatu Srbije
 

Strana 1 od 2

<< Start < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Prijatelji sajta

: