NAPAD NA KOLEGU U NOVOM SADU

Policijski sindikat Srbije osuđuje jučerašnji napad na policijskog službenika U.N. u Novom Sadu, kada je ranjen prilikom preduzimanja službenih mera i radnji od strane višestrukog povratnika u izvršenju najtežih krivičnih dela. Takođe, PSS kolegi želi brz i uspešan oporavak.

Čast nam je da u MUP-u postoje policajci poput U.N., jer je on svojim delom pokazao da brine za bezbednost građana sve vreme, pa i van redovnog radnog vremena. Rane nanete od strane okorelog kriminalca moraju postati simbolika policijske profesije u opredeljenosti protiv kriminala. U.N. se nije sklonio, niti pravio da ne vidi radnje koje ugrožavaju građane Novog Sada. Intervenisao je srcem, znanjem i svojim životnim izborom.

Policija Novog Sada je iznedrila mnogo heroja poput U.N. i Vladimira Grandića. Na primerima njihove žrtve za sve građane treba temeljiti naš profesionalni moral i edukaciju budućih radnika Ministarstva.

Nažalost, Zakon o policiji i drugi važeći propisi u najvećoj meri „kažnjavaju“ policajce koji intervenišu, što pisanjem 100-tina akata, brojnim izjašnjavanjima i svedočenjima, izloženosti žalbenim postupcima, izostankom realne pomoći Ministarstva, ali isto tako i procesuiranjem tužilaštava i privatnim tužbama koje prenebegavaju bit policijskog posla. Radićemo na tome u budućem periodu da se takve mere drugačije urede.

U.N., hvala ti u ime PSS-a na potsećanju šta sve čovek žrtvuje u našoj profesiji: život, zdravlje, porodicu; da bi Srbiji bilo bar malo bolje. Stojimo ti na raspolaganju i potrudićemo se da tvoje rane ne budu zaboravljene.

Script Selection

Slični tekstovi