SASTANAK SA KOMANDATOM ŽANDARMERIJE

Dana 24.10.2022.godine u komandi Žandarmerije u Beogradu, održan je radni sastanak sa komandantom Žandarmerije, generalom policije Dejanom Lukovićem, predstavnicima Direkcije policije i delegacijom Policijskog sindikata Srbije koju je predvodio predsednik Veljko Mijailović.
Osnovne komponente sastanka bile su definisanje mehanizama koji bi unapredili položaj i radni status pripadnika Žandarmerije. Od strane predstavnika PSS iznete su konkretne teme koje se tiču nedostatka i dotrajalosti uniforme i zaštitne opreme pripadnika Žandarmerije, putnih troškova, starosnih grupa za fizičke provere, nedostatka kancelarijskog mobilijara, prekovremenih sati, sistematizacije i popunjavanja odreda Žandarmerije novim pripadnicima.
Komandant Žandarmerije, general policije Dejan Luković rekao je da očekuje rešavanje većine iznesenih zahteva odmah po formiranju Vlade R Srbije i imenovanju novog ministra na čelo MUP. Imenovani je potvrdio da će za dve nedelje svi pripadnici dobiti nove čizme, a da će do kraja godine biti podeljena nova i kvalitetnija uniforma.
Predsednik PSS, Veljko Mijailović je na kraju sastanka istakao da smo svi svesni teške pozicije u kojoj se nalazi Republika Srbija i da je u ovakvim vremenima bezbednost građana naše zemlje na prvom mestu i da je veliki teret na pripadnicima Žandarmerije i ostalim zaposlenima i MUP. Istakao je dobru dosadašnju saradnju sa komandantom, generalom policije Dejanom Lukovićem čijim je dosadašnjim rukovođenjem položaj pripadnika Žandarmerije podignut na viši nivo nego što je to bilo ranije.

Script Selection

Slični tekstovi