FUNKCIONER NSP KOLIMA UDARIO SAOBRAĆAJNOG POLICAJCA

Potpukovnik G.L. iz Sektora za vanredne situacije, funkcioner Nezavisnog sindikata policije, zgazio službenim vozilom policajca, tri puta bežao i napadao policajce, pružao otpor.

Policijski sindikat Srbije zahteva da se sve zakonom propisane mere preduzmu protiv G. L., pripadnika MUP, koji je namerno službenim automobilom MUP Srbije namerno pregazio nogu drugog policajca, saobraćajca M. K. i potom pobegao, te pružao otpor još dvojici policajaca.

– U ovakvim slučajevima ne sme biti skrivanja činjenica, niti odugovlačenja suđenja. Napadi na policajce i to od strane drugog pripadnika MUP Srbije moraju se najstrože kazniti. Do incidenta je došlo dok je M.K. kao saobraćajac obezbeđivao protest antivaksera u centru Beograda. U jednom trenutku je G. L. službenim automobilom probio blokadu policije u ulici Kralja Milana, koja je štitila učesnike protesta. Saobraćajac je uspeo nekako da ga zaustavi, kako ne bi neko od učesnika stradao, a G. L. je potom počeo da viče na njega, govoreći mu preteći kako je on potpukovnik policije i funkcioner Nezavisnog sindikata policije, te da ga psuje i vređa. Čak je, kao što se vidi na snimcima, očigledno namerno krenuo automobilom na saobraćajca i pregazio mu nogu, pa je M. K zadobio teške povrede i noga mu se nalazi u gipsu. Srećom da je jedan od okupljenih građana uspeo da ugasi automobil i otme ključeve od G.L, inače bi saobraćajac možda prošao sa još težim povredama.

Potom je G. L pobegao iz svog automobila kako ne bi bio uhapšen. Krenuo je pešice prema Njegoševoj ulici, gde je sustignut, ali je i tu napao drugog policajca, te uspeo opet da pobegne. Nastavio je peške bekstvo ka Vračaru, gde je nađen u podrumu jedne zgrade. I tada je napao policajce koji su došli da ga uhapse, odnosno pružao aktivan otpor, ali je tek posle dva bekstva iz trećeg pokušaja savladan i uhapšen. Odbio je da mu se uradi test na alkohol, pa je prebačen na VMA, gde mu je izvađena krv kako bi se testirao na drogu i alkohol. Određen mu je pritvor i podneta krivična prijava za napad na policajca, uz saobraćajne prekršaje koje je počinio.

Ovakvo ponašanje je zaista sramota za jednog pripadnika MUP Srbije i sindikalnog funkcionera, kako se G. L. predstavio. Tražimo da se on najstrože kazni, kako bi se ovakvom bahatom ponašanju jednom za svagda stalo na kraj – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Script Selection

Slični tekstovi