SASTANAK SA KOMANDANTOM ŽANDARMERIJE

Dana 12.05.2021. godine, u komandi Žandarmerije u Beogradu, održan je radni sastanak Žandarmerije sa Policijskim sindikatom Srbije.

Žandarmeriju su predstavljali komandant, general policije Dejan Luković, pukovnik Radisavljević i potpukovnica Lučić, dok su PSS predstavljali predsednik Veljko Mijailović, član UO za Žandarmeriju Dragan Mladenović, predsednici SG Žandarmerije Radovan Stojanović i Saša Atanasovski i dr.

Osnovne komponente sastanka bile su definisanje normativnih mehanizama za unapređenje položaja pripadnika Žandarmerije i zajedničke pretenzije ka daljem profesionalnom delovanju ove jedinice, u cilju visokog stepena bezbednosti građana i Republike Srbije.

Stručna osposobljenost i empirizam predstavnika Žandarmerije, pre svega generala Lukovića, iskazali su se kroz pragmatičnost u konkretnim temama. Tako su, između ostalog, obrađene materije: starosnih grupa za fizičko, dnevnice, nedostatak opreme, pomoć porodicama preminulih pripadnika Žandarmerije, godišnje ocene, putni troškovi, dodele oružja penzionerima, hrana za odseke, spremačice, obračun minulog rada u slučaju promene organizacione jedinice, strojeva obuka, oblast psihološke prevencije i dopune sistematizacije.

Odlaskom prethodnih političkih upravitelja iz MUP-a, otvorena je mogućnost dosledne primene teorijskih znanja i iskustava. Smatramo da general Luković poseduje izuzetne bazične i tehničke kompetencije, koje će standardizaciju rada Žandarmerije, i položaja radnika, podići na sledeći bezbednosni nivo, od čega će korist imati svi: građani, zaposleni ali i sam sistem bezbednosti.

Script Selection

Slični tekstovi